Prezentacije

Smisao_i_tockaSinopsis 40. Križevačkog velikog spravišča

Sredinom listopada 2006. Organizacijski odbor za pripremu i provedbu programa 40. Križevačkog velikog spravišča odabrao je sinopsis članova križevačke udruge P.O.I.N.T. pod naslovom “Smisao i točka” kao najuspjelije idejno rješenje ove manifestacije i dodijelilo mu prvu nagradu od 5.000 kuna.

Posebno povjerenstvo za odabir najuspjelijeg idejnog rješenja Spravišča, kojim je predsjedao Stjepan Palijan a članovi bili ravnateljica Pučkoga otvorenog učilišta Križevci Zdenka Gold i redatelji Krešimir Dolenčić, Dražen Ferenčina i Igor Mirković od pristigla su četiri sinopsisa – “Pesjak”, “X23 – Svi smo mi Spravišče”, “Smisao i točka” i “256emuska verz.01″ – upravo “Smisao i točku” ocijenilo kao “najkvalitetnije i najkonkretnije rješenje koje u potpunosti zadovoljava estetske kriterije i poštuje tradiciju”.

Drugonagrađeni je rad “256emuska verz.01″, čiji će autor dobiti 3.000 kuna, a treća nagrada od 2.000 kuna odlazi autoru sinopsisa “X23 – Svi smo mi Spravišče”. Iza trećenagrađenog rada stoji novinar križevačkog radija Maurizio Novosel, dok se za tvorca drugonagrađenog sinopsisa nagađa da se radi o Križevčaninu koji živi i radi u Zagrebu.

[koncept | prezentacija]