Internet novinarstvo

2006. | 2014.
Radionice

Radionica u okviru tog kulturnoobrazovnog festivala na kojem polaznici doznaju kako sastaviti novinske oblike
koji će Križevčanima u gradu i svijetu preko Interneta donositi medijski glas o kulturnom i obrazovnom šokiranju u njihovom rodnom gradu. U ovoj knjižici autori daju kratak prikaz novinarske profesije i nekih značajki pisanja u medijima. Kroz knjižicu možete naučiti kako djelovati kao novinari, kao dio sedme sile koje s pojavom i prodorom Interneta itekako postajemo svjesni. Sljedeće stranice tako sadrže teorijske upute za novinarsko zanimanje, kao i elemente potrebne da bi vaši napisi izgledali kao čitak, novinski članak.

Voditelji: Hrvoje Belani, Sandro Novosel, Sergej Novosel

[priručnik, 2006.]

Nezavisni portal Križevci.info postoji od 2005. godine, kada ga je 18. travnja, na Svjetski dan aktivizma mladih, pokrenula upravo takva skupina željna pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Do danas je ostao jedini relevantni elektronički medij u gradu, zahvaljujući volonterima udruge P.O.I.N.T. ali i građanima koji su na različite načine sudjelovali u kreiranju informativnih i revijalnih sadržaja. Želite se pridružiti timu koji gradi ovaj lokalni medij te informirati o aktivnostima svoje udruge ili inicijative, prenositi vijesti iz kvarta ili pak pisati komentare na događaje u lokalnoj zajednici? Uz ovu radionicu saznajte, izravno i jasno, kako kreirati vlastite objave na portalu www.krizevci.info! Neka i vaša riječ bude čitana, nek se i vaš glas čuje!

Voditelji: Hrvoje Belani, Nikola Matosović

[prezentacija, 2014.]

Nezavisni portal Križevci.info postoji od 2005. godine, kada ga je 18. travnja, na Svjetski dan aktivizma mladih, pokrenula upravo takva skupina željna pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Do danas je ostao jedini relevantni elektronički medij u gradu, zahvaljujući volonterima udruge P.O.I.N.T. ali i građanima koji su na različite načine sudjelovali u kreiranju informativnih i revijalnih sadržaja. Primjećujete pozitivne, ali i one negativne, stvari i pojave u vašem svakodnevnom okruženju? Želite o tome informirati lokalnu zajednicu? Imate laptop, tablet ili pametni telefon? Savladajte na ovoj radionici nekoliko koraka do vlastitih objava na nezavisnom portalu Križevci.info. Mole se zainteresirani da na radionicu ponesu vlastito prijenosno računalo.

Voditelji: Nikola Matosović, Hrvoje Belani

[2015.]