Pripreme za fakultet

2006.-2009.

Pripreme za fakultet osmišljene su kao besplatne simulacije prijemnih ispita za tehničke fakultete organizirane uoči prijemnih ispita s ciljem upoznavanja s tipom zadataka na razredbenim ispitima te umanjivanja treme kod polaznika.

Polaznici su rješavali zadatke iz matematike i fizike te kemije, najprije bez pomoći, a zatim dobivši detaljnu analizu i postupak rješavanja tipskih zadataka.

Osim što su se za prijemne ispite morali pripremati samostalno proučavajući gradivo, križevački maturanti zainteresirani za polaganje prijemnog ispita na tehničkim fakultetima imali su prilike proći i organizirane simulacije prijemnih ispita uz stručno vodstvo članova udruge P.O.I.N.T. i suradnika. Rješavanje zadataka s prethodnih godina uz stvarno vremensko ograničenje i ostale uvjete imalo je svrhu omogućiti zainteresiranim maturantima da se na vrijeme riješe treme i predrasuda te podignu razinu spremnosti za jedan od najvažnijih dana u njihovom daljnjem školovanju.

Premda organizatori nisu vodili službenu statistiku o uspješnosti polaznika simulacija na pravim prijemnim ispitima, polaznici su se redovito upisivali na željene fakultete, bilo da se radilo o njihovom prvom ili drugom izboru. Ovaj obrazovni projekt zainteresirao je i maturante iz regije, pa su tako polaznici povremeno dolazili i iz okolnih gradova, poput Koprivnice, Vrbovca i Bjelovara.