Street workout Križevci

2013. - 2014.
Inicijative
Street workout Križevci je građanska inicijativa s ciljem izgradnje i otvorenja prvog street workout parka u Križevcima te promoviranjem tog načina tjelovježbe i sporta, tzv. kalistenike, među mlađom populacijom Križevaca.

Ova inicijativa je izrasla primarno iz članka o uličnom vježbanju objavljenog na internetskom portalu Križevci.info. Kroz naredne razgovore s članovima skupine koja se bavi kalistenikom utvrdila se potreba i velik interes za izgradnju uređenog vježbališta koje će slobodno koristiti svi građani, a već aktivni vježbači raditi na promociji ovog sporta.

U razgovoru sa Street workout savezom Hrvatske potvrđeno je da interes za kalistenikom raste i u drugim gradovima te da velik poticaj razvoju ovog sporta pridonose adekvatan prostor i sprave za vježbanje, a potom i promocija među mlađom populacijom. Rezultat ove inicijative bit će izgrađeno prvo street-workout vježbalište u Križevcima kao i organizacija jednodnevne demonstracijske vježbe od strane križevačkih vježbača.