Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu

2007. (1. izdanje) - 2012. (2. izdanje)
Publikacije

„Vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu“ (autori: dr.sc. Domagoj Babić, doc.dr.sc. Zvonimir Rakamarić, doc.dr.sc. Josip Lorincz) je jedinstvena publikacija na ovim prostorima, s ciljem davanja podrške studentima završnih godina diplomskih studija i mladim diplomiranim stručnjacima u informiranju, orijentaciji i donošenju odluka o studiranju na poslijediplomskim studijima izvan Hrvatske.

Publikacija je 1. izdanjem 2007. godine izazvala velik interes diljem Hrvatske, kad je po hrvatskim sveučilištima i veleučilištima distribuirano tisuću primjeraka tiskanog vodiča, a elektroničku verziju dohvatile su tisuće zainteresiranih studenata.

Autori vodiča doc.dr.sc. Zvonimir Rakamarić (Sveučilište u Utahu, Salt Lake City, SAD), dr.sc. Domagoj Babić (Sveučilište u Kaliforniji, Berkeley, SAD) i doc.dr.sc. Josip Lorincz (Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje) znatno su proširili sadržaj publikacije u drugom izdanju, objavljenom 2012. godine pod brojem ISBN 978-953-99805-3-3 i CIP zapisom dostupnim u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 813093. Prvo izdanje objavljeno je 2007. godine pod brojem ISBN 978-953-99805-1-9 i CIP zapisom dostupnim u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 646225.

Autori su suglasni da ova izdanja daju na korištenje pod licencom Creative Commons Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada 3.0 Hrvatska (CC BY-NC-ND 3.0), čime se dopušta umnožavanje, distribucija, javno priopćavanje i prerađivanje ovog djela uz uvjet imenovanja autora na način da se istaknu imena svih autora.

[2. izdanje | 1. izdanje]