Ukratko

Nezavisni portal Križevci.info postoji od 2005. godine, kada ga je 18. travnja, na Svjetski dan aktivizma mladih, pokrenula upravo takva skupina željna pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici. Do danas je ostao jedini relevantni elektronički medij u gradu, zahvaljujući volonterima udruge P.O.I.N.T. ali i građanima koji su na različite načine sudjelovali u kreiranju informativnih i revijalnih sadržaja.

Želite se pridružiti timu koji gradi ovaj lokalni medij te informirati o aktivnostima svoje udruge ili inicijative, prenositi vijesti iz kvarta ili pak pisati komentare na događaje u lokalnoj zajednici? Uz ovu radionicu saznajte, izravno i jasno, kako kreirati vlastite objave na portalu www.krizevci.info! Neka i vaša riječ bude čitana, nek se i vaš glas čuje!

Radionica u okviru tog kulturnoobrazovnog festivala na kojem polaznici doznaju kako sastaviti novinske oblike koji će Križevčanima u gradu i svijetu preko Interneta donositi medijski glas o kulturnom i obrazovnom šokiranju u njihovom rodnom gradu. U ovoj knjižici autori daju kratak prikaz novinarske profesije i nekih značajki pisanja u medijima. Kroz knjižicu možete naučiti kako djelovati kao novinari, kao dio sedme sile koje s pojavom i prodorom Interneta itekako postajemo svjesni. Sljedeće stranice tako sadrže teorijske upute za novinarsko zanimanje, kao i elemente potrebne da bi vaši napisi izgledali kao čitak, novinski članak.