Ukratko

Crosscity Buckets je sportsko-rekreativni i kulturni program s naglaskom na mlade s ciljem promicanja zdravih životnih stilova, rekreativnim provođenjem slobodnog vremena, aktiviranjem lokalne zajednice i urbanih gradskih prostora u svrhu sportskih i kulturnih događanja te podizanja kvalitete života u zajednici.

Crosscity Buckets organizira se na terenima ili školskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Program se u užem smislu odnosi na organiziranje dnevno-noćnog uličnog košarkaškog turnira (basket 3 na 3) u gradu Križevcima, a program je praćen zabavno-kulturnim sadržajem poput street art graffiti sessiona, DJ-a, natjecanja u tricama i šutu s centra. Od 2013. godine Crosscity Buckets redovito svake godine održava svoj turnir u uličnoj košarci koji primjećuje i sve veći broj natjecatelja iz okolnih gradova poput Zagreba, Varaždina, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice. Ciljane skupine obuhvaćene Crosscity Bucketsom su djeca, mladi, studenti, rekreativci. Ukratko, svi koji se na bilo koji način bave košarkom ili sportom, mogu se prijaviti na ovaj turnir. Pored samih igrača, korisnici su i brojni gledatelji koji su pohodili turnir.

Cilj programa jest afirmacija rekreativno-sportskih i kulturnih sadržaja u gradu Križevcima s naglaskom na mlade i podizanje kvalitete života mladih. Programom se želi popularizirati bavljenje rekreativnim sportom, osigurati kvalitetne uvjete za vidljivost sportskih aktivnosti, pružiti lokalnoj zajednici natjecateljski ustrojen turnir sa pripadajućim popratnim kulturnim i zabavnim aktivnostima. Dugoročni cilj je postati jedan od kvalifikacijskih 3 na 3 turnira koji vode na izlučne turnire u Hrvatskoj gdje se natjecatelji bore za odlazak na Olimpijske igre.

Trajanje projekta: 2013. – 2020.