Ukratko

Mala škola stripa udruge P.O.I.N.T. izravan je nastavak radionice održane u sklopu 15. Culture Shock Festivala koji se održao ranije ove godine. U sklopu festivala održana je druga po redu radionica crtanja stripova, prva nakon 2017. godine. Posjećenost radionice bila je izuzetno visoka.

Voditelji Male škole stripa su akademska slikarica i strip-autorica te 2D artist i ilustrator. Radionica će u četiri termina polaznicima otkriti tajne izrade stripa, uzbudljivog umjetničkog medija koji spaja likovni i literarni izraz, ali i tradicionalne i digitalne umjetničke tehnike. Na radionici će se strip raditi u nekoliko faza, od skice do finalnog proizvoda. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Nije potrebna predbilježba.

Zanima vas koji su tajni sastojci dobrog stripa? Koji su to superheroji hrvatskog stripa? Želite se okušati u stvaranju vlastitog stripa? Križevački strip-crtač Ivan Ivanović u goste dovodi poznatu hrvatsku stripašicu i autoricu Irenu Jukić Pranjić. Pridružite im se i vi na radionici, i uz razgovor, crtanje i opuštenu atmosferu zakoračite u svijet devete umjetnosti. Radionica je predviđena za učenike viših razreda osnovne škole te srednjih škola. Broj polaznika je ograničen.