Ukratko

Sajam studija je jedinstven događaj namjenjen križevačkim maturantima, s ciljem što kvalitetnijeg i potpunijeg informiranja vezano uz upise na studije i visoke škole na različita sveučilišta u Hrvatskoj. Dio sajma uvijek je i predavanje gostujućeg predavača o studijskim programima i perspektivama zapošljavanja u domovini.

Sajam studija se održava jedan petak početkom prosinca svake godine na lokaciji partnerske ustanove – Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga iz Križevaca, kalendarski prije održavanja Sajma Sveučilišta u Zagrebu i sličnih događaja na ostalim hrvatskim sveučilištima.

Razlog pokretanja ovog projekta je u želji za pružanjem kvalitetne, pravodobne i svrsishodne podrške križevačkim maturantima u pripremi za nastavak njihovog daljnjeg školovanja, s konačnim ciljem davanja doprinosa povećavanju broja visokoobrazovnih školovanih mladih ljudi s područja Križevaca, a ujedno i Hrvatske. Od 2013. godine suorganizaciji se pridružila i Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije, davši čitavom događaju kvalitetu više.

Sajam studija se tradicionalno održava u auli križevačke gimnazije, gdje se odvija dvosatni susret studenata bivših gimnazijalaca i maturanata, prilikom kojeg se razmjenjuju iskustva i saznanja o tome kako se pripremiti za prijemni ispit, ali i praktičnim stvarima vezanima za studentski život. Više desetaka maturantica i maturanata obilazi štandove za kojima ih s informacijama dočekuju studenti prve, druge i treće godine s različitih fakulteta.